2021. aug 04.

Gastro és táplálkozás coach képzés

írta: élménylabor
Gastro és táplálkozás coach képzés

Az evés nem puszta tápanyagfelvétel, hanem érzelmi jelentőséggel bíró cselekvés, ezért az ételt nem elég pusztán tápértékben mérni, hanem érzelmi jelentését is mérlegelni kell, sőt ebből következően minden táplálkozási cselekedetünk hátterében komoly lelki folyamatok zajlanak vagy feltárandó emlékek bújnak meg. Ezzel (is) foglalkozik a coaching ezen izgalmas ága, a gastro coaching. 

 

A modern ember evésbe menekül a valóság megoldatlan problémái elől. Az evés nemcsak a negatív érzelmeket tompítja, de felnagyít minden pozitív érzelmet is. Az érzelmi evés valamennyi érzelemből (unalomból, szomorúságból, örömből, szorongásból, magányból vagy dühből) eredhet.

shutterstock_206631337_1.jpg

Ha ismerjük a háttérben álló esetleges okokat, a coaching módszertanával gyorsan és hatékonyan tárhatunk fel különböző elakadásokat, legyenek azok akár a testsúlyunkkal, táplálkozásunkkal vagy egy bizonyos étellel kapcsolatosak.

Gyakorlatorientált képzés indul azok számára, akik egy új módszert (ahol gasztronómia, önismeret, pszichológia, coaching találkoznak) elsajátítva segíteni szeretnének másoknak életvezetési (párkapcsolat, család, karrier, egészség, önismeret) problémáik megoldásában. Life coachoknak, emberekkel foglalkozó szakembereknek, mediátoroknak, életvezetési tanácsadóknak, személyi edzőknek, természetgyógyászoknak, dietetikusoknak és mindazoknak ajánlom, akik elhivatottságot éreznek mások segítésére.

KINEK ÉRDEMES GASZTRO ÉS TÁPLÁLKOZÁSI COACHINGGAL FOGLALKOZNIA?

Elsősorban azoknak, akik szeretnének szakszerű segítséget nyújtani másoknak életvezetési problémáik megoldásában.
Ha Te szereted az embereket, és "nemcsak" úgy dolgozni szeretne, hanem segíteni is mások életét, úgy nagy valószínűséggel ez a segítő terület Neked való.

Tematika
A coaching fogalma, irányzatai, módszere. Személyiségtípusok. Szeretetnyelvek. Kérdezéstechnika és asszertív kommunikáció.
Coaching módszertan I.■ coaching alapok, kompetenciák és eszközök ■ akcióközpontú coaching

Ízlelés, érzékelés, táplálkozás. A gasztropszichológia alapjai. Gyomor és lélek. Az ízlés fiziológiája.
Személyiség, emlékek ízek és illatok mentén.
Táplálkozási trendek és zavarok.

Tanácsadói módszertan II. ■ Érték alapú coaching

Kreativitás és kreatív módszerek a segítő munkában. A folyamatjellegű gondolkodás elmélete és gyakorlata. Egyéni, párkapcsolati és családi problémák kezelése és módszertana.
Szerepek, játszmák, függőség és szabadság / a drámaháromszög ismerete és gyakorlata
Gastro coaching alapok
Az érzelmi evés és annak 5 fajtája
A pszichológiai éhség 7 fajtája és azok kezelése
Párkapcsolat és táplálkozás
A csokoládé pszichológiája
Táplálkozás Átalakító Program

képzés egyediségét az adja, hogy bár az általunk kidolgozott módszer tudományos alapokon nyugszik, kerüljük a tudományosságot.

Jelentkezés és információ: elmenylabor@gmail.com

Szólj hozzá

tanfolyam képzés coach képzés gastrocoach gastro és táplálkozás coach