2020. jan 10.

Rólam

írta: élménylabor
Rólam

Horváth Norbert vagyok, coach és író, a gastro és táplálkozás coaching metódus kidolgozója. 

Kezdhetném úgy, hogy kövér kisfiú voltam, de ez nem lenne igaz. Olyan kisfiú voltam, akit érdekelt az étel és itt nem csak az evésre gondolok, hanem az alkotófolyamatra, vagy arra a jó érzésre, ami egy közös étkezéssel együtt jár. 

65186931_2385477635107181_1693682093608927232_o.jpg

Ez a fajta kíváncsiságom pedig az idő előrehaladtával nemhogy csökkent, de inkább csak nőtt. A magánéletemben, és a munkáim során szinte mindvégig jelen volt az étel valamilyen formában. Ha mindenképpen meg akarjuk fejteni a miértek fókuszpontját, akkor talán az étel társaságában látható szemek csillogása és mosolyok milyensége volt, ami leginkább megfogott, és folyton tovább táplálta kíváncsiságomat az irányba, hogy mi lehet ez a varázslat. Így volt ez gasztronómiai újságíróként, akkor, amikor szakácstanoncokat oktattam egy szakiskolában, és többszörösen jelen volt ez, amikor saját éttermet működtettem.

52109822_2116604985060419_286536213416902656_o.jpg

Kíváncsiság, alkotás, emlékek, kiteljesedés, boldogság, elégedettség, béke – szerencsés esetben ezt láttam az arcokon, ami most, hogy írok róla, valóban különleges pontra helyezi a hangsúlyt: az arcokra. Nem a kezek ügyességére, ahogyan alkotnak, nem a gyomor elégedettségére, hanem az arcokra. Szerettem volna kiolvasni az arcokat és megérteni, hogy mindaz az érzés-sokaság, amit rajtuk láttam hogyan keletkezik, és vajon merre viszi tovább az életüket. 

14721619_1132100336844227_623544009222588136_n.jpg

Ezt a fajta kíváncsiságot kielégítendő igyekeztem körbejárni az ízek és érzések területének metszéspontjait, étel és ember kapcsolatán keresztül szemlélve a világot, és az egyén lelkiségét. 

Tarts velem ezen az izgalmas lelki-kalandpályán. Ülj le velem szemben egy coaching ülésre vagy tanuld meg te magad is ezt az izgalmas hivatást. 

 

Szólj hozzá