2015. sze 19.

Az önismeret új útja – Mondd meg mit eszel és megmondom ki vagy!

írta: élménylabor
Az önismeret új útja –  Mondd meg mit eszel és megmondom ki vagy!

Gastro coaching a lifestyle piac start up kezdeményezése

Manapság mindenki keresi önmagát. Egyesek a spirituális út által kínált lehetőségeket választva, mások a kissé materialistább megoldásokat követve igyekeznek közelebb kerülni önvalójukhoz. A második csoportba tartozók, akik egy, az életükben felbukkanó megoldatlan probléma esetén pszichológushoz vagy coachhoz fordulnak.

A pszichológus és az általa végzett terápiás folyamat – bár többnyire tévesen – de mégis mindenki által nagyvonalakban ismert módszer a mélyebb önismeret eléréséhez. Az utóbbi években azonban felbukkant egyre több olyan szakember, akik a még sok helyen ismeretlen coaching fogalmát tűzték zászlajukra, sőt egyesek tovább gondolva ezt, újabb és újabb irányzatokat fejlesztenek ki egy érdekesebb és izgalmasabb önismereti út megtételéhez.

gc4.jpg

Miben segít a gastro coaching?

A coaching a jelenre és a jövőre koncentrál. Célja, hogy ösztönözze és támogassa az ügyfél személyes fejlődését. A figyelem központjában az ügyfél tanulása és fejlődése áll, amelyet az önként vállalt feladatok révén érhet el. A változás, fejlődés eredménye a kitűzött cél megvalósítása.

gc3.jpg

A gastro coaching nem egy légből kapott szóösszetétel: A klasszikus coaching technikákat tiszteletben tartva körülbelül egy éve indult útnak a gastro coaching irányzat kidolgozása, tanulmányozva a pozitív pszichológia és a gasztropszichológia kutatási eredményeit. Így született meg a gastro coach személye, aki azon keresztül kezdi meg a klienssel való közös munkát, hogy mit esznek, hol, mikor, hogyan, kivel, merthogy étrendünk olyan sokat elárul rólunk, személyiségünkről, életmódunkról, mint öltözködésünk vagy a lakásunk. Az étkezés felfogható az életről alkotott elképzelésünknek is: mi az, amit megengedünk magunknak, mi az, amit belülről szeretnénk magunkévá tenni. Szeretnénk egyes vonásainkat felerősíteni, míg gyengeségeinket tompítani. Habár fiziológiailag csak annyi történik, hogy táplálékot veszünk magunkhoz túlélésünk érdekében, közben a lelkünket is tápláljuk ezzel megmutatva magunkról nagyon sok mindent.

gc2.jpg

Ez tehát a önmegismerés egy teljesen új vetülete: mondd meg mit eszel és megmondom ki vagy. S bár ez ennél jóval összetettebb, mégis a mai gasztro-hisztérikus viágunkban – gondoljunk csak a fogyókúrás módszerek ezreire, a hetente megjelenő több tucatnyi szakácskönyvre és az állandóan újabb és újabb szélsőséges irányzatokat felvonultató étkezési szokásokra – hasznos lehet egy olyan segítő szakember jelenléte, aki egy-egy táplálkozási vagy életvezetési kérdésben életünk eme izgalmas vetületéve foglalkozva segít megtalálni új utunkat.

Ízek, lélek, Balaton – 5 napos szuperintenzív bentlakásos gastro coach képzés a Star Villa Balatongyörökben // 2015. október 12-17. // Info: elmenylabor@gmail.com (https://www.facebook.com/events/1496488267339636/)

Miért eszünk annyit? – Hogyan segít a gastro coaching a tudatos táplálkozásban? előadás // 2015. szeptember 24. 18.00 óra // Info: elmenylabor@gmail.com  (https://www.facebook.com/events/134795903539834/)

Szólj hozzá

gasztronómia coaching life coaching pozitív pszichológia gasztrocoach gasztrocoaching gastro coach gasztro és táplálkozás coach gastrocoach gasztopszichológia