2021. aug 05.

A szerelem transzformációi - Párkapcsolat és evéstudatosság

írta: élménylabor
A szerelem transzformációi - Párkapcsolat és evéstudatosság

„Egész testeddel gondolkodj”
Taiszen Desimaru 
A szerelem kinyilvánítása egy egész rendszernyi ígéretet és elvárást hordoz magában. Ha valaki valakit a szerelméről biztosít, abban benne van az ígéret, hogy ez a személy megbízhatónak tekinti érzéseit, felelősséget vállal szenvedélyénektárgyáért és kész szerelmesként viselkedni, önként vállalva mindazt, amely a mi társadalmunkban ezzel jár.
ec9a4c7236b4296d0b69303622abd38e.jpg
A szerelem iránti igény egyesek szerint az önkategorizációból ered, vagyis valamiféle önmeghatározás az, ha a szerelem érzését tűzzük zászlónkra úgy, hogy ennek rendeljük alá magunkat. Minél kevésbé tudod meghatározni, hogy ki is vagy te valójában a százfelé szakadt valaki helyett – apa, főnök, adófizető, férj – annál inkább keresed a mások általi megerősítést. A szerelem érzése sokszor szépen átformálja ezt az önportrét, hiszen „ritka példányként” valamiféle dicsfényt ad személyiségünknek.  A folyamat, amely során a szerelmesek igyekeznek összehangolni elvárásaikat, telis-tele lehet csalódásokkal. Paradox módon a szerelem, ami mindent szebbé tesz, világít rá nekünk arra, amit legkevésbé szeretnénk meglátni önmagunkban. Mindkét fél részéről teljesen normális egyfajta stabilitásigény, és amint ezt mindinkább beteljesedettnek érzik, annál kevesebb az ideges feszültség a szerelmi kapcsolatban. Ha az elvárásokat is összehangoljuk – hívhatjuk őket ún. elvárt elvárásoknak – akkor beáll egyfajta bizonyosság, ami viszont kissé ellentmond annak a szerelem nyújtotta bizsergető bizonytalanságnak, amelytől a vonzalom olyannyira erősnek érződik. 
41fcc16a01d31bc4e940c528ca31b23b.jpg
Keresve sem találhatnánk jobb területet a tudatosság elsajátítására és gyakorlására, mint az táplálkozást, akár együtt, akár egyedül tesszük azt.
Minden életterületünk közül talán a párkapcsolat az, ahol a legnagyobb rejtélyeket éljük meg és a legtöbb miérttel találjuk szembe magunkat.
Ezen a hétvégén (válassz egyet a két időpont közül) beleszőjük a tudatosság gyakorlásába a szerelem gondolatát és a felszolgált fogásokon keresztül jelenítjük meg annak transzformációit:
SZENVEDÉLY
gomolya I chili I zöldborsó I búza
BIZONYOSSÁG
szőlő I fokhagyma I zeller
HARMÓNIA
sült paprika I cirtusok I káposzta
ÖSSZESIMULÁS
kávé I mogyoró I csokoládé
A 4 órás program alatt átadjuk az evéstudatosság alapjait és mivel működésünk alapelve a gyakorlás, ezért mindezt evés közben tesszük.
A 4 óra alatt 4 könnyű és különleges fogást szolgálunk fel, amelyek segítségével megismerheted, megértheted és
megtanulhatod az evéstudatosság alapjait, valamint válaszokat találhatsz párkapcsolati kérdésekre is.
A rendezvényre párokat és egyéni résztvevőket egyaránt szeretettel várunk.
A helyszínre való tekintettel a maximum létszám 6 fő.
A rendezvény ára: 16 000 forint, amely tartalmazza az ételeket és italokat. A rendezvényen alkoholt nem szolgálunk fel.
Jelentkezési határidő: augusztus 24.
Jelentkezés: elmenylabor@gmail.com
Az evéstudatosság tréningsorozatról itt találsz bővebb információt:
https://gastrocoach.blog.hu/.../az_etkezes_tudatossaga...
Szólj hozzá

esemény szerelem párkapcsolat tréning tudatos táplálkozás gastro coaching gastrocoach gasztopszichológia gastro és táplálkozás coach