2016. jún 13.

Hatodik érzék - Ízek és érzelmek lélektana

írta: élménylabor
Hatodik érzék - Ízek és érzelmek lélektana

Írok. Könyvet. Megint. Sorrendben a harmadikat. Nem most kezdtem, de mostanra értem el oda, hogy beszéljek is róla. Mert egy könyv sosem csak egy könyv, hanem komplett történet. Néhol vidám, máshol szomorkás, de sosem csak arról szól, hogy ülsz és írsz. Mert okos vagy, vagy csak annak képzeled magad vagy már annyira népszerű vagy, hogy könyvírási kötelezettséggel jár a celebritás-mutatód. A könyv mindig több. Ebben az időszakban a könyv az életed. 

Ülsz és írsz. Ha szerencsés vagy akkor nem egy ablaktalan szobában vagy nem egy gyártelep panorámájára tekintve. Ha mázlid van, vannak fák. Madarak. Miegymás. A fejedben pedig megannyi gondolat. A területedről, a tapasztalataidról, az érzéseidről. 

konyvborito.jpg

Főleg ez utóbbiról. Gondolatok az érzésekről? Ez így akár lehetne túlgondolt is, de mivel ebben a témában írsz, ezért simán belefér. Ahogy beleférnek a személyes élmények is. Hiszen attól válik valódivá. A gyerekkor édes falatjaitól, a kamaszkor keserű pillanataitól és a felnőtté válás piszkosul hosszú és rögös útjától. Hogy kerülnek ebbe ízek? 

Mindenhogy. Mert ízek mindig vannak benne. A szádban, az emlékeidben, a tányérod kínálatában. Az elmédben, amely emlékszik és fantáziál. Mindnek van íze. A dédi sütijének. A téli estéknek. A tavaszi sétáknak. Az első csóknak. Az ünneplésnek. A dühnek. A szakításnak. Annak, amikor szeretkezel. Csak annak több tucatnyi íze van. Ahogy alakul. Ahogy változik. Ahogy érzékeled. 

93006de7d1909ced41a0ad7ca8099d93.jpg

Mindennek íze van és folyton kísérik mindezt az érzelmeink. Vagy fordítva? Erre keresem a választ a harmadikban, amiben sok személyes élmény van, emlékek, tapasztalatok az utóbbi három év munkájából és valamiféle küldetése annak, hogy egy-egy pillanatra megragadjuk és megízleljük az Élet Ízét. Talán nevezhetjük ezt tudatosságnak, bár manapság olyan könnyen kopnak el szavak olyan szájakon, ahová ki tudja miért kerültek, hogy a szavakkal óvatosan kell bánni. 

Mondja az író. Itt a harmadik derekán. Miközben ezzel párhuzamosan készül a negyedik is. Ami az első regényem és amit nem egyedül írok. 

28b44c859ce476d9c034c0b467359874.jpg

Izgalmas vállalás. Fantáziavilág, amolyan majdnem valóság, ami súrolja az életünk határait. Négykezes alkotás, ahol Wittmann Lutz Adrienn nem kisebb cél tűzött ki mindkettőnk számára: megérteni és átérezni a másik gondolatiságát és mindezt átalakítani egy olyan izgalmas papír-világgá, amely inspirál és megmagyaráz, vágyódik és beteljesít és valami olyan álomszerű valóságot fest rólunk és mindeközben rólatok is, amely sokszor vibrálóan izgalmas, máskor harmonikus otthonként kulcsolja rád karját. 

Írunk. Élünk. 

Ha szeretnéd már a hivatalos megjelenés előtt kézbe venni és mindezt kedvezményesen, akkor küldj egy e-mailt ELŐRENDELÉS tárggyal az elmenylabor@gmail.com címre és így 3200 forint helyett 2400 forintért már augusztusban tied lehet a HATODIK ÉRZÉK - íZEK ÉS ÉRZÉSEK LÉLEKTANA című könyvem. 

Szólj hozzá

regény life coaching hatodik érzék gasztrocoach gasztrocoaching gasztro és táplálkozás coach gastrocoach gasztopszichológia pastaletters coachregeny boldogsagize